De ene medewerker is de andere niet. Hoe neem je je medewerker mee in de Wet verbetering poortwachter? Wat wordt er van je medewerker verwacht? Hoe spreek je je medewerker aan op frequent verzuim? Hoe ga je om met (meldingen) van ongewenst gedrag? Hopelijk allemaal vragen waar je als werkgever nog nooit mee van doen hebt gehad. Toch is het belangrijk om te weten hoe op zo’n moment te reageren. De juiste snaar bij je medewerker raken voorkomt namelijk veel verzuim. Fizie denkt hier graag in mee en geeft trainingen om hier op de juiste manier mee om te gaan.
Onze werkwijze
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze trainer Hanneke Hakkers: 0523 - 28 27 37 of h.hakkers@fizie.nl.
Welke training past bij jouw organisatie? Dat is maatwerk. Om je toch alvast inzicht te geven vind je hieronder onderwerpen waar we regelmatig training over geven.
Training: Wet verbetering poortwachter
Zijn de stappen van de Wet verbetering poortwachter niet helder voor jou en eventuele collega's? Fizie kent de stappen maar al te goed en onze trainer neemt je mee op reis binnen alle wet- en regelgeving rondom verzuim.
Training: het goede gesprek
Verzuimbegeleiding is natuurlijk veel meer dan alleen maar wet- en regelgeving. Weet je niet hoe je goed feedback richting je medewerker kan geven om de medewerker in beweging te krijgen en houden? En hoe ga je om met eventuele weerstand? Hoe praat je in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden met medewerkers? Tijdens de trainingen van Fizie gaan we hier op een actieve en praktijkgerichte manier mee aan de slag.
Training: ongewenst gedrag op de werkvloer
Tijdens deze training gaan we actief aan de slag met ongewenst gedrag op de werkvloer. In de praktijk blijkt het vaak nog erg lastig de ander aan te spreken op gedrag. En als je dat dan al doet, hoe doe je dat dan? Wanneer is iets eigenlijk ongewenst? En hoe houden we dit onderwerp onder de aandacht zodat onze werkvloer een veilige plek is en blijft voor iedereen? Dit zijn vragen die we behandelen tijdens de training ongewenst gedrag op de werkvloer.
Training afgestemd op jouw vraagstuk
Het is belangrijk dat de training aansluit bij dat wat jij als werkgever nodig hebt. Dit begrijpen wij als Fizie als geen ander. Een training is dan ook maatwerk. Kortom de start van een training begint met een intake tussen werkgever en trainer om te achterhalen waar de behoefte ligt. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze trainer Hanneke Hakkers: 0523 - 28 27 37 of h.hakkers@fizie.nl.
Veel van de trainingen van Fizie worden verzorgd door Hanneke Hakkers. Zij heeft jarenlange ervaring als casemanager (ROV) waarbij zij inmiddels deze kennis via interactieve trainingen overbrengt aan de klanten van Fizie. In haar rol als casemanager dacht zij mee met haar klanten over duurzame inzetbaarheid, preventie en het verzuimproces. Hanneke merkte dat dit werkgevers hielp, maar dat er ook een groot vraagstuk lag over ‘het hoe te doen’ bij werkgevers.

Daarnaast werkt Hanneke als extern vertrouwenspersoon. Een hele andere tak van sport, maar een mooie aanvulling. De medewerker kan bij haar terecht als er sprake is van ongewenst gedrag op de werkvloer. Daarnaast voorziet zij werkgevers van advies op dit gebied. Zij was én is bij veel verschillende organisaties betrokken bij allerlei gesprekken tussen werkgever en werknemer. Dankzij deze gecombineerde ervaringen leert zij deelnemers alles over het geven van feedback, het omgaan met weerstand en een gesprek voeren over de mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Hanneke: 0523 - 28 27 37 of h.hakkers@fizie.nl.