1. Eerste ziektedag
Vanaf de eerste ziektedag trekt Fizie samen met werkgever en medewerker op. Als werkgever registreer je de ziekmelding in het systeem VerzuimSignaal. Binnen 48 uur neemt de casemanager contact met je op om de ziekmelding te bespreken en schakelt, indien noodzakelijk, een bedrijfsarts in. Fizie heeft contact met diverse bedrijfsartsen, waardoor er altijd een spreekuurlocatie bij je medewerker in de buurt is.
Lees meer2. Probleemanalyse - week 6
De casemanager overlegt tijdens de lopende ziekmelding veelvuldig met alle betrokken partijen. De werkgever, medewerker en bedrijfsarts worden bij nagenoeg elke stap betrokken. Door zeer frequent met alle partijen te overleggen, en de lijnen kort te houden, verkorten wij het aantal verzuimdagen en beperken wij de schadelast voor jou als werkgever.
De bedrijfsarts maakt binnen zes weken een probleemanalyse als er sprake is van dreigend langdurig ziekteverzuim. Uiteraard wordt ook dit begeleid door je eigen casemanager.
3. Plan van aanpak - week 8
Samen met jou en de medewerker stellen we in de 8e week een plan van aanpak op waarmee we aangeven wat we er samen aan gaan doen om de medewerker zo snel mogelijk weer gezond aan het werk te krijgen. De casemanager geeft pro-actief advies over de re-integratiestappen. Alles heeft als doel om de zieke medewerker op een persoonlijke en duurzame manier weer te re-integreren, binnen of buiten het bedrijf. Om de kosten voor de in te zetten interventies voor jou als werkgever te minimaliseren betrekt Fizie de diverse inkomens- en zorgverzekeraars bij de financiering hiervan. Denk hierbij aan de verzuimverzekeraar, WGA Eigenrisicodrager en pensioenverzekeraar. Zij hebben er ook een groot financieel belang bij dat de medewerker weer aan het werk kan.
Lees meer4. De 42e weekmelding - week 42
Is de medewerker nog ziek? Op uiterlijk de eerste werkdag van de 42e week doet Fizie namens de werkgever een eerste ziektemelding van de medewerker bij het UWV.
Lees meer5. Eerstejaarsevaluatie - week 50
Als de medewerker bijna een jaar ziek is, dan volgt er samen met de werkgever een evaluatiemoment. Op basis daarvan worden verdere acties ondernomen. Denk hierbij aan het zoeken naar een andere functie binnen of buiten het bedrijf.
Lees meer6. Re-integratieverslag - week 87
Fizie helpt de werkgever en de medewerker om samen een re-integratieverslag samen te stellen. Hiermee stelt het UWV de mate van arbeidsongeschiktheid vast en wordt bepaald of de medewerker recht heeft op een WIA-uitkering.
Lees meer7. Aanvraag WIA-uitkering - week 91
Het UWV beoordeelt de re-integratie, de inspanningen van u als werkgever en stelt de mate van arbeidsongeschiktheid vast.
Lees meer8. WIA-uitkering – week 104
Einde wachttijd indien er geen verlenging loondoorbetaling wordt opgelegd. De loondoorbetaling van de werkgever stopt indien het UWV de re-integratieverplichting goed heeft beoordeeld.
Lees meer9. Na het 2e ziektejaar
Als de medewerker langer arbeidsongeschikt is, komt hij of zij in de WGA terecht. Als werkgever betaalt u premie voor de WGA. Deze schade kan 12 jaar lang aan je doorberekend worden. Dit heeft een forse impact op het bedrijfsresultaat. Een arbeidsongeschikte medewerker kan het verschil betekenen tussen winst en verlies. Fizie is jouw partner als het gaat om het beperken van deze schadelast. Met een scan van je bedrijfssituatie brengen wij de totale schadelast in beeld. Daarnaast adviseren wij je welke acties je kunt inzetten om deze schadelast te beperken. Dit levert je gegarandeerd euro’s op.
Lees meer