Als praktijkondersteuner bedrijfsarts heeft Brenda veel contact met medewerkers die door omstandigheden niet of minder kunnen werken. Met haar ervaring én de medische kennis van de bedrijfsarts denkt ze actief mee om ervoor te zorgen dat medewerkers weer duurzaam aan het werk kunnen.
Van casemanager naar praktijkondersteuner bedrijfsarts
Brenda: “Na jaren actief te zijn geweest als casemanager, heb ik binnen Fizie onlangs de overstap gemaakt naar praktijkondersteuner bedrijfsarts. Waar ik voorheen werkgever en medewerker door het verzuimtraject begeleidde, werk ik nu namens de bedrijfsarts en help ik medewerkers die zijn uitgevallen. Een ontzettend interessante en leerzame functie, met veel inhoudelijk contact met medewerkers én intensief contact met de bedrijfsarts.”
Verlengstuk van de bedrijfsarts
“In plaats van een eerste gesprek met de bedrijfsarts, spreekt een medewerker mij en bespreken we samen wat er aan de hand is. Die informatie deel ik met de bedrijfsarts, waarna de arts het advies geeft. En dat advies bespreek ik met de medewerker. Omdat er een tekort is aan bedrijfsartsen kunnen zieke medewerkers vaak pas na meerdere weken spreken met een bedrijfsarts. Door de inzet van de praktijkondersteuner bedrijfsarts kunnen we de spreekuurcapaciteit uitbreiden en mensen sneller te woord staan. Dit wordt door zowel medewerker als werkgever gewaardeerd. In deze rol ben ik een soort verlengstuk van de bedrijfsarts. Uiteraard blijft de bedrijfsarts altijd eindverantwoordelijk. Ik stel geen diagnoses en geef geen medisch advies.”
Meer weten over taakdelegatie bij Fizie? Lees het interview van Brenda.